ISBN szám:

ISBN 978-963-9956-26-1

Oldalak száma:

256 oldal

Méret:

170x240 mm

Súly:

587 g

Bosco János

Oratóriumi emlékiratok

2 000 Ft

Kiadónk a szaléziak magyarországi letelepedésének 100. évfordulójához kapcsolódva jelentette meg Don Bosco Oratóriumi emlékiratait, ezt a különleges dokumentumot, amely egyszerre önéletrajzi visszaemlékezés a fiatalok szentjének tollából, lelkiségi olvasmány, nevelési kézikönyv és szórakoztató anekdotafüzér is.

Egy rövid részlet a könyvből, amely egy Torino környéki vasárnapi kirándulást elevenít fel a gyerekekkel, jól érzékeltetve egy vidám szalézi kirándulás hangulatát (ami mit sem változott az idők során és a földrajzi környezet sem befolyásolja):

„Ahogy a bazilikához vezető emelkedő aljára értünk, egy aranyos lovacskát találtunk ott felnyergelve, amelyet Anselmetti atya, a templom plébánosa küldött elénk. Ott találtam egy levélkét is, melyet az előreküldött Borel teológus írt nekem: »Jöjjön nyugodtan drága fiainkkal együtt, ne aggódjék, a leves, a hús, a bor, minden készen áll.« Én erre felszálltam a lóra és hangosan felolvastam ezt a levelet. A gyerekek mind körém gyűltek és az üzenet hallatán boldogan tapsoltak, ujjongtak, énekeltek. Aztán húzgálni kezdték a ló fülét, mások az orrát vagy a farkát, egyre lökdösve hol a szegény lovat, hol a rajta ülőt. A szelíd lovacska nagyobb türelemmel viselte mindezt, mint akit a hátán hordozott. A nagy zűrzavar kellős közepén zenekarunk – mely egy csörgődobból, egy trombitából és egy gitárból állt – is rákezdett. Teljesen hamisan játszottak, de zenéjük a fiúk hangjával összeolvadva csodálatos harmóniát alkotott.”

Érdekelhetnek még…

  • Teresio Bosco

    2 000 Ft megveszem
  • 4 000 Ft megveszem
  • Pietro Braido

    4 000 Ft megveszem
  • Ismeretlen

    4 000 Ft megveszem